Tim Versteegh
Architect

Architectuur Biënnale: Zwolse architecten geven voetgangersbruggen bijzondere metamorfose

10 Zwolse architecten hebben de handen ineengeslagen om tijdens de Zwolse Architectuur Biënnale de stad een bijzondere architectonische beleving te geven. Een unieke samenwerking die met dit ‘bruggenproject’ een primeur beleeft. Ruimtes ontwerpen, plekken zorgvuldig vormgeven, van groot tot klein, dat is het vak van de architect! Tijdens de Architectuur Biënnale willen de Zwolse architecten dit laten zien aan de geïnteresseerde bezoeker maar ook de toevallige passant.

De bruggen zijn te bewonderen op zaterdag 25 juni 2016. Die dag worden ze officieel geopend door de wethouder Ed Anker. Om 10.00 uur zal hij de Onzichtbare brug als eerste betreden, om vervolgens per boot de andere drie bruggen officieel voor geopend te verklaren.

Niet alleen de bruggen zelf zijn een attractie die dag, rond de bruggen gebeurt er ook nog van alles. In samenwerking met de organisator van de Architectuur Biënnale, het Zwols Architectuur Podium (ZAP), Club Cele, de Creatieve Coöperatie, Ruimtetuig en Het Oversticht is er de hele dag een wisselend programma. Met onder andere locatie theater, de stadsdichter, een tentoonstelling in appartementengebouw ‘De Stelling’ en de watertaxi die de bezoekers van brug naar brug vervoerd. Na de Biënnale worden de bruggen weer in originele staat teruggebracht. De onzichtbare brug blijft echter tot 1 juli liggen.

Bezoek de website voor meer informatie: www.architectuurbiennalezwolle.nl

Samenwerkende Zwolse architecten:
19 het atelier architecten, Ad Mars , Bart van der Salm, BDG architecten, De Bruin architecten, Sacon, Sjouke Westhoff, Tim Versteegh,  Zelda Meeuwsen

Over Tim Versteegh

TVA is een Zwols architectenbureau dat zich bezig houdt met een breedt scala aan projecten sinds de oprichting in 2012.

In wisselende samenstelling zijn de projecten tot stand gekomen in samenwerking met Casper Kwakkel, Johan Hofman, Frans Rubertus en Tomas van Middelkoop